1 april 2013
14:00

Mälarhöjdens IK

Referat: Västerhaninge IF - Mälarhöjdens IK

Seger mot Mälarhöjden 6-2 efter 3-1 i halvlek. Det var tydligen ett lag som skulle representera Mälarhöjden i deras B lags serie vilket innebar att Västerhaninge var klassen bättre rakt igenom.

Det märktes redan från början vart matchen skulle ta vägen. VIF skapade flera chanser och redan i den 10:e minuten kommer 1-0 Ümit kommer runt på kanten slår ett hårt inlägg som Micke möter på pannan. Micke spelade som vänsterback och hade tagit coachens ord allvar att fylla på i anfallet. Tio minuter senare är det dags igen Adam får en felpassning till skänks och löper sig fri mot målvakten, chip över den utrusande målvakten och 2-0 var ett faktum.
I den 26:e får Mälarhöjden en frispark som knorras snyggt in i mål. Adam som spelade på topp från start hamnade helt plötsligt i ett "chipstim" flera gånger försökte Adam vid frilägen chippa in bollen, det närmaste han kom var i ribban. Adam tog dock revansch på sig och tryckte in 3-1 på pass från Nille. Adam var riktigt bra hela matchen och jobbade hårt och spelade enkelt, vilket också betalade sig.

I andra halvlek fick Mucke göra debut i Västerhaninge tröjan och redan i den 50:e presenterade han sig med att rulla in 4-1 på straff. Adam fullbordade sitt hattrick genom att göra 5-1 på en underbar pass av Micke. Dagens kanske snyggaste mål kom då Irvin slog en boll i djupet och Ümit tar ned den i farten och rundar målvakten, 6-1.

Sista kvarten är inte mycket att skriva om mer än att VIF slog av ordentligt på takten, trots detta skapades chans på chans. Skärpan fanns där inte riktigt. Debuterade i andra halvlek gjorde även Fille från Brandbergen och skötte sig helt ok. Mälarhöjden tilläts även reducera till 6-2 när det återstod cirka tio minuter av matchen.

En helt ok insats från Västerhaninges sida. Ett tillfälle att springa bort lite påskmat. Nu kommer en träningsvecka utomhus innan det är dags för match mot Assyriska United i Södertälje. Vi kan vänta oss betydligt bättre motstånd då. Trots allt; vackert väder, fotboll och seger.